ຕ່ອງໂສ້ການຕະຫຼາດ

ຜູ້ຜະລິດ: ຊາວກະສິກອນຈະເກັບໃບຊາສົດຈາກສວນຂອງເຂົາເຈົ້າເອງ ເພື່ອນຳມາປູງແຕ່ງເຮັດຊາ ຫຼື ສົ່ງໃຫ້ຜູ້ມີໂຮງງານໃກ້ກັບບ້ານຂອງຕົນເອງ.

ຜູ້ຈຳໜ່າຍ: ຊາວກະສິກອນ ຫຼື ໂຮງງານ ໄດ້ວາງຂາຍຜະລິດຕະພັນຂອງຕົນເອງໃຫ້ແກ່ລູກຄ້າປະຈຳ ຫຼື ນັກທ່ອງທ່ຽວ. ໂດຍທົ່ວໄປຜູ້ຜະລິດເປັນໂຮງງານຈະສົ່ງຜະລິດຕະພັນຂອງຕົນມາຂາຍໃນວຽງຈັນ ຫຼື ສົ່ງອອກຈິນ ຫຼື ຕະຫຼາດຕ່າງປະເທດ.

ຜູ້ຊື້: ໂຮງງານຈະຊື້ໃບຊາສົດຈາກຊາວກະສິກອນ ເພື່ອນຳມາເຮັດຜະລິດຕະພັນ. ນັກທ່ອງທ່ຽວຈະຊື້ຜະລິດຕະພັນເພື່ອເປັນຂອງຂວັນ ຫຼື ຂອງຕ້ອນຈາກລາວເຮົາ.

ລາຄາ ແລະ ແນວໂນ້ມ: ໃບຊາສົດຈະຂາຍໃນລາຄາ 5000-15,000 ກິບ/ກິໂລ, ຖ້າໃບຊາສົດຄຸນນະພາບດີຈາກຕົ້ນໃຫຍ່ ລາຄາ 45,000-50,000 ກິບ/ກິໂລ, ຜະລິດຕະພັນຊາທີ່ສົ່ງຂາຍໃຫ້ພໍ່ຄ້າຄົນກາງລາຄາ 40,000-150,000 ກິບ/ກິໂລແຫ້ງ, ໂຮງງານ ແລະ ບໍລິສັດສົ່ງອອກຕ່າງປະເທດລາຄາ 250,000 ກິບ / ກິໂລ.

ແກ້ວອຸດອນ
ຕ່ອງໂສ້ມູນຄ່າຂອງຊາຢູ່ເມືອງຜົ້ງສາລີ
ແກ້ວອຸດອນ
ຕ່ອງໂສ້ມູນຄ່າຂອງຊາຢູ່ເມືອງແປກ, ແຂວງຊຽງຂວາງ
ແກ້ວອຸດອນ
ຕ່ອງໂສ້ມູນຄ່າຂອງຊາຢູ່ເມືອງວຽງໄຊ, ແຂວງຫົວພັນ

 

ແກ້ວອຸດອນ
ຕ່ອງໂສ້ມູນຄ່າຂອງຊາຢູ່ເມືອງປາກຊ່ອງ, ແຂວງຈຳປາສັກ

 

ການປະກອບສ່ວນ