APA 6th ed. ຊາປ່າ / Wild Tea. (2019, July 23). Retrieved from https://www.phakhaolao.la/kb/0000477
MLA 8th ed. ຊາປ່າ / Wild Tea. Pha Khao Lao, 23 July 2019, https://www.phakhaolao.la/kb/0000477.
Chicago 17th ed. Pha Khao Lao. 2019. "ຊາປ່າ / Wild Tea." Published July 23, 2019. https://www.phakhaolao.la/kb/0000477.
ໂພຊະນາການ ແລະ ອົງປະກອບຂອງທາດ
ໂດຍຜົນຂອງການວິໃຈຕົວຢ່າງຊາຂອງ ສປປ ລາວ ຈໍານວນໜື່ງສະແດງໃຫ້ເຫັນວ່າ: ໂດຍທົ່ວໄປ ຄວາມຊຸ່ມແມ່ນຍັງຢູ່ໃນລະດັບສູງປະມານ 6.1-12.5%, ສ່ວນປະລິມານທາດເຄທຈີນ ແມ່ນຢູີໃນລະຫວ່າງ 5.83-14.06%, ທາດໂປລີຟີໂນ ແມ່ນຢູ່ໃນລະຫວ່າງ 10.18-17.27%. ໂດຍທົ່ວໄປ, ຕົວຢ່າງຊາເຫຼົ່ານີ້ແມ່ນມີກິນຫອມ, ລົດຊາດດີ ແລະ ມີທ່າແຮງໃນການຜະລິດເປັນສິນຄ້າ ແລະ ມີຄວາມຕ້ອງການຂອງຕະຫຼາດ. ລາຍລະອຽດມີຢູ່ໃນ ຕາຕະລາງດັ່ງລຸ່ມນີ້:
ແຂວງ |
ຄວາມຊຸ່ມ | ການລະລາຍນໍ້າ | ເຄທຈີນ | ໂປລີຟີໂນ | ຄາເຟອິນ | ທິອທິນ | ຄໍາເຫັນຂອງຊ່ຽວຊານຊາ |
---|---|---|---|---|---|---|---|
ອຸດົມໄຊ | 6.1 | 27.9 | 10.3 | 12.55 | 3.89 | 1.06 | ກິນຫອມ, ລົດຊາດດີ, ມີທ່າແຮງສູງ |
ຊຽງຂວາງ | 9 | 35.3 | 14.06 | 17.27 | 5.64 | 1.82 | ກິນຫອມ, ລົດຊາດດີ, ມີທ່າແຮງຫຼາຍ |
ໄຊຍະບູລີ | 11.2 | 29.6 | 5.83 | 10.18 | 4.32 | 2.04 | ລົດຊາດຟາດຕິດຄໍ, ຫວານ, ຫອມດີ |
ຜົ້ງສາລີ | 9.1 | 31.2 | 12.25 | 13.72 | 3.85 | 1.52 | ກິນຫອມດີ, ລົດຊາດດີ, ເປັນຊາທີ່ດີ |
ຫົວພັນ | 9 | 30.4 | 7.03 | 11.4 | 4.3 | 1.87 | ຫວານ, ຫອມດີ, ມ່ອນຄໍ, ເປັນຕາສົນໃຈ |
ຜົ້ງສາລີ | 12.5 | 31.9 | 7.86 | 13.8 | 4.69 | 1.69 | ຂົມ, ຫອມດີ, ເປັນຕາສົນໃຈຫຼາຍ |
ແຫຼ່ງຂໍ້ມູນ: ສະຖາບັນວິໃຈຊາໄຕຫວັນ, 2011 ແລະ ຄໍາເຫັນຂອງຊ່ຽວຊານຊາ