ຍໍາໝາກລິ້ນໄມ້
ຍໍາໝາກລິ້ນໄມ້ອາຫານສຳຫຼັບຜູ້ທີ່ມັກຂົມ ແຕ່ກໍ່ແຊບດີ ເປັນທີນິຍົມຫຼາຍໃນລາວ
ເຮືອນຄົວລາວ
Unseen Laos-Thailand
- ສ່ວນປະກອບມີ:
- ຊີ້ນງົວ 0,2 kg
- ໜາກລິ່ນໄມ້ 1 ໜ່ວຍ
- ເຂົ້າຂົ້ວບົດລະອຽດ 2 ບ່ວງກາເຟ
- ຫອມລາບ 10 ຍອດ
- ຫອມປ້ອມ 4 ຕົ້ນ
- ໜາກເຜັດດິບ 4 ໜ່ວຍ
- ຄະນໍຜົງ (ລົດໝູ) 1 ບ່ວງກາເຟ
- ນໍ້າປາ 2 ບ່ວງກາເຟ
- ການກະກຽມ:
- ເອົາຊີ້ນງົວລ້າງນໍ້າໃຫ້ສະອາດແລ້ວຊອຍເປັນຕ່ອນ ແລ້ວນໍາໄປປີ້ງໃຫ້ສຸກປະມານ70%.
- ເອົາໝາກລິ່ນໄມ້ເຜົາໄຟໃຫ້ສຸກດີ ແລ້ວລ້າງນໍ້າໃຫ້ສະອາດ ຊອຍຕາມລວງຂວາງບາງໆ.
- ໝາກເຜັດ, ຫອມປ້ອມ, ຫອມລາບ ລ້າງນໍ້າໃຫ້ສະອາດ ແລ້ວຊອຍເປັນຕ່ອນແລບໆປະໄວ້.
ວິທີເຮັດ: ນໍາເອົາຊີ້ນປີ້ງພ້ອມກັບໝາກລິ່ນໄມ້ທີ່ຊອຍປະໄວ້ມາປຸງລົດດ້ວຍນໍ້າປາ, ຄະນໍຜົງ, ເຂົ້າຂົ້ວ, ໝາກເຜັດ ຊີມລົດຊາດແລ້ວຈຶ່ງນໍາເອົາຫອມປ້ອມ, ຫອມລາບຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນອີກເທື່ອໜຶ່ງແລ້ວຈຶ່ງຕັກໃສ່ຈານພ້ອມຮັບປະທານໄດ້ແລ້ວ.
ເຄັບລັບ: ວິທີເຮັດໃຫ້ໝາກລິ່ນໄມ້ບໍ່ຂົ່ມຫຼາຍແມ່ນເອົາໝາກລິ່ນໄມ້ທີ່ເຜົາສຸກມາຊອຍແລ້ວແຊ່ນໍ້າເກືອໂດຍໃສ່ເກືອປະມານ 4-5 ບ່ວງ ຄົນແລ້ວປະໄວ້ປະມານ 5 ນາທີ ແລ້ວນໍາມາລ້າງໃຫ້ສະອາດ ແລ້ວຈຶ່ງນໍາໄປຍໍາ.