ແຈ່ວເຫັດຫວາຍ
ແຈ່ວເຫັດຫວາຍ ກິນກັບເຂົ້າໜຽວຮ້ອນໆ
ເຮືອນຄົວລາວ
phakhaolao. la
ສ່ວນປະສົມ
- ເຫັດຫວາຍ 5 ດອກ
- ໝາກເຜັດ 8 ໜ່ວຍ
- ຫອມບົ່ວໃບ 5 ຕົ້ນ
- ເກືອ ½ ບ່ວງຊາ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
- ນຳເຫັດມາລ້າງນ້ຳໃຫ້ສະອາດ
- ຈີ່ເຫັດ, ໝາກເຜັດ ແລະ ຫອມບົ່ວໃບ ໃຫ້ສຸກ (ສຳລັບການຈີ່ເຫັດ ໃຊ້ເວລາຄ່ອນຂ້າງດົນ ປະມານ 10-20 ນາທີ)
- ຊອຍ ຫຼື ຈີກເຫັດໃຫ້ເປັນຕ່ອນນ້ອຍ ເພື່ອຄວາມສະດວກໃນເວລາຕຳ
- ໃສ່ເກືອ, ໝາກເຜັດ ແລະ ເຫັດຈີ່ລົງໃນຄົກ ຕຳໃຫ້ເຂົ້າກັນ ຫຼື ຈົນກ່ວາເຫັດຈະມຸ່ນ
- ໃສ່ຫອມບົ່ວໃບ ແລ້ວຕຳອີກເທື່ອໜຶ່ງ
- ຊິມ ແລະ ເພີ່ມເຄື່ອງປຸງຕາມຕ້ອງການ
- ຕັກໃສ່ຖ້ວຍພ້ອມຮັບປະທານກັບເຂົ້າໜຽວນື້ງສຸກອຸ່ນໆ