Topic: ການທ່ອງທ່ຽວ

ແຜ່ນພັບ, ເອກະສານ ແລະ ໂປສເຕີ

Author(s): TABI
ຍຸດທະສາດ ຊີວະນາໆພັນກະສິກໍາຂອງແຂວງ
Author(s): TABI
ສົ່ງເສີມ-ພັດທະນາການລ້ຽງເຜິ້ງໂກນທຳມະຊາດທີ່ເປັນພື້ນຖານພູມປັນຍາທ້ອງຖິ່ນໃຫ້ຢູ່ຄູ່ກັບປະຊາຊົນຕະຫຼອດໄປສູນຮຽນຮູ້ເຕັກນິກ ແລະ ປຸງແຕ່ງຜະລິດຕະພັນນ້ຳເຜິ້ງມີຢູ່ 2 ແຂວງຄື: ສູນບ້ານໂພນສະຫວັນໄຊ ເມືອງແປກ ສູນບ້ານແລທອງ…
Author(s): TABI
ປ້າຍທີ່ຕິດຕັ້ງທີ່ຫ້ອງວ່າການປົກຄອງເມືອງແປກ ແລະ ຕະຫຼາດເມືອງພູກູດ, ປ້າຍບອກທາງໄປຫາສວນໝາກກ້ຽງ
Author(s): Keooudone Souvannakhoummane
ເຫັດທຳມະຊາດແມ່ນ ຜະລິດຕະພັນເຄື່ອງປ່າຂອງດົງຈາກທຳມະຊາດ ມີສັບພະຄຸນບຳລຸງສຸຂະພາບ, ເປັນຢາອາຍຸວັດທະນະ ແລະ ເປັນອາຫານມີໂພຊະການຈາກທຳມະຊາດທີ່ ປະຊາຊົນໃນທ້ອງຖິ່ນຫາກິນໄດ້ງ່າຍຕາມລະດູການ,  …

ນະໂຍບາຍ, ລະບຽບການ, ແລະບົດແນະນຳ

Author(s): The Agro Biodiversity Initiative
ພາບລວມການຈັດຕັ້ງປະຕິບັດ ແລະ ຜົນສໍາເລັດໂຄງການພັດທະນາລະບົບນິເວດຊີວະນານາພັນເຂດພູດອຍແຕ່ 2009-2020

ບົດຄົ້ນຄວ້າ

Author(s): ໃຈແກ້ວ ແສງສຸລີນ ແລະ ທີ່ປຶກສາ ຮສ ປອ ສົມຈັນ ບູນພັນມີ
ການສຶກສາຄວາມຮັບຮູ້ຂອງປະຊາຊົນທ້ອງຖິ່ນ ກ່ຽວກັບການນຳໃຊ້ ແລະ ປົກປັກຮັກສາເຫັດຫວາຍຢູ່ແຂວງຊຽງຂວາງ ແລະ ຫົວພັນ ແມ່ນເລີ່ມແຕ່ປີ 2016 ຫາ 2017. ການເກັບກຳຂໍ້ມູນດຳເນີນດ້ວຍ 3 ວິທີຄື: ການສຳພາດ,…

ບົດລາຍງານພິເສດ

Author(s): MAF
ໃນເຂດອາຊີຕາເວນອອກສ່ຽງໃຕ້ສປປລາວ ແມ່ນຫນຶ່ງໃນບໍ່ຫຼາຍປະເທດທີ່ມີຊື່ສຽງທາງດ້ານຄວາມອຸດົມສົມບູນ ຂອງ ຊັບພະຍາກອນປ່າໄມ້ ແລະ ສັດປ່ານາໆພັນ. ຄວາມລືຊື່ດັ່ງກ່າວນັ້ນອາດເປັນພຽງແຕ່ຕໍານານ ຖ້າຫາກວ່າພວກເຮົາບໍ່ເລີ່ມ…

ຄູ່ມືການຝຶກ, ຊຸດເຄື່ອງມື ແລະ ຄູ່ມື

Author(s): P-FALUPAM
ປຶ້ມຄູ່ມືສະບັບນີ້ແນະນຳວິທີຈັດຕັ້ງປະຕິບັດວຽກ P-FALUPAM ຢູ່ຂັ້ນກຸ່ມບ້ານ ແລະ ບ້ານແບບມີສ່ວນຮ່ວມໂດຍແບ່ງອອກເປັນ 5 ບາດກ້າວໃນນີ້ລວມມີວຽກຢູ່ຫ້ອງການ ແລະ ວຽກພາກສະໜາມ. ບາດກ້າວທີ1 ແມ່ນການກະກຽມແຜ່ນວຽກ, ບຸກຄະລາກອນ…
Author(s): Dorothy Culloty and Photographs by Kees Sprengers
Food from Northern Laos: The Boat Landing Cookbook is the child of the confluence of the skills, knowledge and abilities of these special friends. Dorothy has brought her love of cooking and…
Author(s): Syphan Bounthongsy, Veo Dalavong, Sith Nitaphone, Somdy Oudomsack, Khamphart Thongchan
ປື້ມຄູ່ມືເຫຼັ້ມນີ້ປະກອບມີ 8 ພາກສ່ວນຄື: 1.ກະສິກຳແບບຍືນຍົງແມ່ນຫຍັງ?, 2. ຮູບແບບຕາມທຳມະຊາດ ແລະ ການອອກແບບລະບົບກະສິກຳແບບຍືນຍັງ, 3. ຄວາມອຸດົມສົມບູນຂອງດິນ, 4. ການເກັບຮັກສາແກ່ນພັນ, 5. ສວນຄົວ ແລະ ສວນຊຸມຊົນ, 6…

ລາວ

Author(s): MAF
ໃນເຂດອາຊີຕາເວນອອກສ່ຽງໃຕ້ສປປລາວ ແມ່ນຫນຶ່ງໃນບໍ່ຫຼາຍປະເທດທີ່ມີຊື່ສຽງທາງດ້ານຄວາມອຸດົມສົມບູນ ຂອງ ຊັບພະຍາກອນປ່າໄມ້ ແລະ ສັດປ່ານາໆພັນ. ຄວາມລືຊື່ດັ່ງກ່າວນັ້ນອາດເປັນພຽງແຕ່ຕໍານານ ຖ້າຫາກວ່າພວກເຮົາບໍ່ເລີ່ມ…
Author(s): P-FALUPAM
ປຶ້ມຄູ່ມືສະບັບນີ້ແນະນຳວິທີຈັດຕັ້ງປະຕິບັດວຽກ P-FALUPAM ຢູ່ຂັ້ນກຸ່ມບ້ານ ແລະ ບ້ານແບບມີສ່ວນຮ່ວມໂດຍແບ່ງອອກເປັນ 5 ບາດກ້າວໃນນີ້ລວມມີວຽກຢູ່ຫ້ອງການ ແລະ ວຽກພາກສະໜາມ. ບາດກ້າວທີ1 ແມ່ນການກະກຽມແຜ່ນວຽກ, ບຸກຄະລາກອນ…
Author(s): The Agro Biodiversity Initiative
ພາບລວມການຈັດຕັ້ງປະຕິບັດ ແລະ ຜົນສໍາເລັດໂຄງການພັດທະນາລະບົບນິເວດຊີວະນານາພັນເຂດພູດອຍແຕ່ 2009-2020
Author(s): TABI
ຍຸດທະສາດ ຊີວະນາໆພັນກະສິກໍາຂອງແຂວງ
Author(s): TABI
ສົ່ງເສີມ-ພັດທະນາການລ້ຽງເຜິ້ງໂກນທຳມະຊາດທີ່ເປັນພື້ນຖານພູມປັນຍາທ້ອງຖິ່ນໃຫ້ຢູ່ຄູ່ກັບປະຊາຊົນຕະຫຼອດໄປສູນຮຽນຮູ້ເຕັກນິກ ແລະ ປຸງແຕ່ງຜະລິດຕະພັນນ້ຳເຜິ້ງມີຢູ່ 2 ແຂວງຄື: ສູນບ້ານໂພນສະຫວັນໄຊ ເມືອງແປກ ສູນບ້ານແລທອງ…
Author(s): TABI
ປ້າຍທີ່ຕິດຕັ້ງທີ່ຫ້ອງວ່າການປົກຄອງເມືອງແປກ ແລະ ຕະຫຼາດເມືອງພູກູດ, ປ້າຍບອກທາງໄປຫາສວນໝາກກ້ຽງ
Author(s): Keooudone Souvannakhoummane
ເຫັດທຳມະຊາດແມ່ນ ຜະລິດຕະພັນເຄື່ອງປ່າຂອງດົງຈາກທຳມະຊາດ ມີສັບພະຄຸນບຳລຸງສຸຂະພາບ, ເປັນຢາອາຍຸວັດທະນະ ແລະ ເປັນອາຫານມີໂພຊະການຈາກທຳມະຊາດທີ່ ປະຊາຊົນໃນທ້ອງຖິ່ນຫາກິນໄດ້ງ່າຍຕາມລະດູການ,  …
Author(s): Dorothy Culloty and Photographs by Kees Sprengers
Food from Northern Laos: The Boat Landing Cookbook is the child of the confluence of the skills, knowledge and abilities of these special friends. Dorothy has brought her love of cooking and…
Author(s): Syphan Bounthongsy, Veo Dalavong, Sith Nitaphone, Somdy Oudomsack, Khamphart Thongchan
ປື້ມຄູ່ມືເຫຼັ້ມນີ້ປະກອບມີ 8 ພາກສ່ວນຄື: 1.ກະສິກຳແບບຍືນຍົງແມ່ນຫຍັງ?, 2. ຮູບແບບຕາມທຳມະຊາດ ແລະ ການອອກແບບລະບົບກະສິກຳແບບຍືນຍັງ, 3. ຄວາມອຸດົມສົມບູນຂອງດິນ, 4. ການເກັບຮັກສາແກ່ນພັນ, 5. ສວນຄົວ ແລະ ສວນຊຸມຊົນ, 6…
Author(s): ໃຈແກ້ວ ແສງສຸລີນ ແລະ ທີ່ປຶກສາ ຮສ ປອ ສົມຈັນ ບູນພັນມີ
ການສຶກສາຄວາມຮັບຮູ້ຂອງປະຊາຊົນທ້ອງຖິ່ນ ກ່ຽວກັບການນຳໃຊ້ ແລະ ປົກປັກຮັກສາເຫັດຫວາຍຢູ່ແຂວງຊຽງຂວາງ ແລະ ຫົວພັນ ແມ່ນເລີ່ມແຕ່ປີ 2016 ຫາ 2017. ການເກັບກຳຂໍ້ມູນດຳເນີນດ້ວຍ 3 ວິທີຄື: ການສຳພາດ,…
Author(s): MAF
ໃນເຂດອາຊີຕາເວນອອກສ່ຽງໃຕ້ສປປລາວ ແມ່ນຫນຶ່ງໃນບໍ່ຫຼາຍປະເທດທີ່ມີຊື່ສຽງທາງດ້ານຄວາມອຸດົມສົມບູນ ຂອງ ຊັບພະຍາກອນປ່າໄມ້ ແລະ ສັດປ່ານາໆພັນ. ຄວາມລືຊື່ດັ່ງກ່າວນັ້ນອາດເປັນພຽງແຕ່ຕໍານານ ຖ້າຫາກວ່າພວກເຮົາບໍ່ເລີ່ມ…
Author(s): P-FALUPAM
ປຶ້ມຄູ່ມືສະບັບນີ້ແນະນຳວິທີຈັດຕັ້ງປະຕິບັດວຽກ P-FALUPAM ຢູ່ຂັ້ນກຸ່ມບ້ານ ແລະ ບ້ານແບບມີສ່ວນຮ່ວມໂດຍແບ່ງອອກເປັນ 5 ບາດກ້າວໃນນີ້ລວມມີວຽກຢູ່ຫ້ອງການ ແລະ ວຽກພາກສະໜາມ. ບາດກ້າວທີ1 ແມ່ນການກະກຽມແຜ່ນວຽກ, ບຸກຄະລາກອນ…
Author(s): The Agro Biodiversity Initiative
ພາບລວມການຈັດຕັ້ງປະຕິບັດ ແລະ ຜົນສໍາເລັດໂຄງການພັດທະນາລະບົບນິເວດຊີວະນານາພັນເຂດພູດອຍແຕ່ 2009-2020
Author(s): TABI
ຍຸດທະສາດ ຊີວະນາໆພັນກະສິກໍາຂອງແຂວງ
Author(s): TABI
ສົ່ງເສີມ-ພັດທະນາການລ້ຽງເຜິ້ງໂກນທຳມະຊາດທີ່ເປັນພື້ນຖານພູມປັນຍາທ້ອງຖິ່ນໃຫ້ຢູ່ຄູ່ກັບປະຊາຊົນຕະຫຼອດໄປສູນຮຽນຮູ້ເຕັກນິກ ແລະ ປຸງແຕ່ງຜະລິດຕະພັນນ້ຳເຜິ້ງມີຢູ່ 2 ແຂວງຄື: ສູນບ້ານໂພນສະຫວັນໄຊ ເມືອງແປກ ສູນບ້ານແລທອງ…
Author(s): TABI
ປ້າຍທີ່ຕິດຕັ້ງທີ່ຫ້ອງວ່າການປົກຄອງເມືອງແປກ ແລະ ຕະຫຼາດເມືອງພູກູດ, ປ້າຍບອກທາງໄປຫາສວນໝາກກ້ຽງ
Author(s): Keooudone Souvannakhoummane
ເຫັດທຳມະຊາດແມ່ນ ຜະລິດຕະພັນເຄື່ອງປ່າຂອງດົງຈາກທຳມະຊາດ ມີສັບພະຄຸນບຳລຸງສຸຂະພາບ, ເປັນຢາອາຍຸວັດທະນະ ແລະ ເປັນອາຫານມີໂພຊະການຈາກທຳມະຊາດທີ່ ປະຊາຊົນໃນທ້ອງຖິ່ນຫາກິນໄດ້ງ່າຍຕາມລະດູການ,  …
Author(s): Dorothy Culloty and Photographs by Kees Sprengers
Food from Northern Laos: The Boat Landing Cookbook is the child of the confluence of the skills, knowledge and abilities of these special friends. Dorothy has brought her love of cooking and…
Author(s): Syphan Bounthongsy, Veo Dalavong, Sith Nitaphone, Somdy Oudomsack, Khamphart Thongchan
ປື້ມຄູ່ມືເຫຼັ້ມນີ້ປະກອບມີ 8 ພາກສ່ວນຄື: 1.ກະສິກຳແບບຍືນຍົງແມ່ນຫຍັງ?, 2. ຮູບແບບຕາມທຳມະຊາດ ແລະ ການອອກແບບລະບົບກະສິກຳແບບຍືນຍັງ, 3. ຄວາມອຸດົມສົມບູນຂອງດິນ, 4. ການເກັບຮັກສາແກ່ນພັນ, 5. ສວນຄົວ ແລະ ສວນຊຸມຊົນ, 6…
Author(s): ໃຈແກ້ວ ແສງສຸລີນ ແລະ ທີ່ປຶກສາ ຮສ ປອ ສົມຈັນ ບູນພັນມີ
ການສຶກສາຄວາມຮັບຮູ້ຂອງປະຊາຊົນທ້ອງຖິ່ນ ກ່ຽວກັບການນຳໃຊ້ ແລະ ປົກປັກຮັກສາເຫັດຫວາຍຢູ່ແຂວງຊຽງຂວາງ ແລະ ຫົວພັນ ແມ່ນເລີ່ມແຕ່ປີ 2016 ຫາ 2017. ການເກັບກຳຂໍ້ມູນດຳເນີນດ້ວຍ 3 ວິທີຄື: ການສຳພາດ,…
ການປະກອບສ່ວນ