ໝາກແຕງລອຍກະທິ
ເຮັດໝາກແຕງລອຍກະທິກິນເອງງ່າຍໆຢູ່ບ້ານ ດ້ວຍ 3 ສ່ວນປະສົມຫຼັກຕາມສູດ
ເຮືອນຄົວລາວ
phakhaolao. la
ສ່ວນປະສົມ
- ໝາກແຕງລາຍ 1 ໜ່ວຍ, 2 ກິໂລກຣາມ
- ກະທິໝາກພ້າວ 1 ຖວ້ຍແກງ
- ໝາກຕາວຕົ້ມ 2 ຖ້ວຍນ້ອຍ
- ນ້ຳຕານ 5 ບ່ວງແກງ
- ເກືອ 1/2 ບ່ວງຊາ
ວິທີປຸງແຕງ
- ຊອຍໝາກແຕງເປັນຕ່ອນນ້ອຍໆ
- ເທກະທິໃສ່ຊາມພ້ອມດ້ວຍນ້ຳຕານ ແລະ ເກືອ ຄົນຈົນກວ່ານ້ຳຕານ ແລະ ເກືອຈະລະລາຍ
- ໃສ່ໝາກແຕງຊອຍພ້ອມນ້ຳຕານລົງໃນຊາມ ຄົນສ່ວນປະສົມທຸກຢ່າງໃຫ້ເຂົ້າກັນ
- ຊິມ ແລະ ເພີ່ມນ້ຳຕານໄດ້ຕາມຕ້ອງການ
- ຕັກໃສ່ຖ້ວຍພ້ອມຮັບປະທານ
ຄຳແນະນຳ
- ປະລິມານນ້ຳຕານ ສາມາດໃສ່ໜ້ອຍ ຫຼື ຫຼາຍກວ່າຕາມຕ້ອງການ
- ໃສ່ນ້ຳກ້ອນຂະນະຮັບປະທານເພື່ອເພີ່ມຄວາມສົດຊື່ນ
- ປະລິມານຕາມສູດສາມາດຮັບປະທານໄດ້ 5-7 ຄົນ
- ເກັບໃສ່ຕູ້ເຢັນເພື່ອຮັບປະທານຄັ້ງຕໍ່ໄປ
- ໃຊ້ກະໂປະໝາກພ້າວແທນຖ້ວຍສາມາດເພີ່ມລົດຊາດໄດ້