ເຂົ້າໄກ່ນ້ອຍລາຍ / Wart Little Chicken Rice
APA 6th ed. ເຂົ້າໄກ່ນ້ອຍລາຍ / Wart Little Chicken Rice. (2019, April 3). Retrieved from https://www.phakhaolao.la/kb/0000091
MLA 8th ed. ເຂົ້າໄກ່ນ້ອຍລາຍ / Wart Little Chicken Rice. Pha Khao Lao, 3 April 2019, https://www.phakhaolao.la/kb/0000091.
Chicago 17th ed. Pha Khao Lao. 2019. "ເຂົ້າໄກ່ນ້ອຍລາຍ / Wart Little Chicken Rice." Published April 3, 2019. https://www.phakhaolao.la/kb/0000091.
ລຳຕົ້ນຍາວ 105−108 ຊມ, ແຂງແຮງ, ໜາ, ບໍ່ລົ້ມ. ໃບຍາວ 21−40 ຊມ, ແຜ່ນໃບ ກ້ຽງ, ແຜ່ນໃບສີຂຽວ. ກາບໃບສີຂຽວ. ລີ້ນໃບປາຍແຫຼມ. ລີ້ນໃບສີປົນ, ຄໍໃບສີຂຽວ. ຫູໃບສີມ່ວງ. ຂໍ້ຂອງລຳຕົ້ນສີຂຽວ. ປ້ອງລຳຕົ້ນ ສີຄໍາອ່ອນ. ເກສອນແມ່ສີຂາວ. ມູມໃບວີປານກາງ. ການຖອດຮວງ ດີ. ຄວາມໜາແໜ້ນຂອງຮວງ ປານກາງ. ການແຕກກິ່ງຂັ້ນທີສອງ(ຂອງຮວງເຂົ້າ)ຫຼາຍ. ຮວງກ່ອງ, ຮວງຍາວ 24−25 ຊມ. ຫາງເຂົ້າຍາວ ແລະ ມີບາງເມັດ, ສີດໍາ. ເມັດເຕັມ 75−90%, ລົ່ນຈາກຮວງ <1%. ກົ້ນເມັດສີເຟືອງ, ປີກເຂົ້າສີຄໍາ. ປີກເຂົ້າຍາວ 75%. ເປືອກເມັດເຂົ້າລາຍແຊກສີນ້ຳຕານ, ມີຂົນສັ້ນ. ນ້ຳໜັກ 1000 ເມັດ 26.53 ກຣາມ. ຄວາມຍາວຂອງເມັດ 7.18 ມມ. ຄວາມກວ້າງຂອງເມັດ 3.77 ມມ. ເມັດໜາ 2.36 ມມ. ເຈັ້ຍຫູ້ມເມັດເຂົ້າສານສີຂາວ. ອາຍຸອອກດອກ 110 ວັນ.
ເປັນອາຫານຫຼັກ ແລະ ປຸງແຕ່ງເປັນຂອງຫວ່ານ, 4−6ໂຕນ/ຮຕ, ລາຄາເຂົ້້າເປືອກ 4000ກີບ/ກລ ແລະ ລາຄາເຂົ້າສານ 8000 ກີບ/ກລ, ຜູ້ບໍລິໂພກມີຄວາມຕ້ອງການສຸງເນື່ອງຈາກມີຄຸນນະພາບການກິນດີ ແລະ ມີຄວາມຫອມ.