ອົ່ວດອກແຄ
ດອກແຄມີລົດຊາດຂົມເປັນຢາ ຮັບປະທານໄດ້ ເປັນອາຫານທີ່ນິຍົມຂອງຄົນລາວແຕ່ເໜືອເຖິງໃຕ້ ແລະ ຍັງນຳມາເຮັດອາຫານໄດ້ຫຼາກຫຼາຍປະເພດ ບໍ່ວ່າຈະເປັນໜຶ້ງ, ຊຸບ ຫຼື ອົ່ວ.
ເຮືອນຄົວລາວ
![https://www.google.com/search?q=%E0%BA%AD%E0%BA%BB%E0%BB%88%E0%BA%A7%E0%BA%94%E0%BA%AD%E0%BA%81%E0%BB%81%E0%BA%84&sxsrf=ACYBGNQU775WFDaiMB_FpqSTTd1mGqwMiw:1574387450023&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwia3sml2vzlAhWOF6YKHYHkD74Q_AUoAXoECAsQAw&biw=1280&bih=610&dpr=1.5#](/sites/default/files/public/styles/news_feature_image/public/stories/feature_images/dkk.jpg?itok=SHndC0S9)
Soukvimarn Cuisine Lao
ສ່ວນປະສົມ
- ດອກແຄ 10 ດອກ
- ເຂົ້າເບືອ 1 ບ່ວງແກງ (ຕຳລະອຽດ)
- ຊີ້ນໝູບົດ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ
- ເກືອ ½ ບ່ວງຊາ
- ນ້ຳປາ ½ ບ່ວງຊາ
- ຫົວຜັກບົ່ວ 2 ບ່ວງແກງ (ຊອຍ)
- ຫອມບົ່ວ 2 ບ່ວງແກງ (ຊອຍ)
- ໝາກເຜັດແຫ້ງ 3 ໜ່ວຍ
- ຜັກຊີ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ (ຊອຍ)
- ໄຂ່ 1 ໜ່ວຍ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
- ນຳດອກແຄມາລ້າງແລ້ວ ແກະເກສອນອອກໃຫ້ໝົດ
- ໃສ່ໝາກເຜັດ, ຫົວຜັກບົ່ວ ລົງໃນຄົກຕຳໃຫ້ລະອຽດ
- ໃສ່ໄຂ່, ຊີ້ໝູບົດ, ຜັກຊີ, ຫອມບົ່ວ, ໝາກເຜັດ, ຫົວຜັກບົ່ວ, ເຂົ້າເບືອ ລົງໃນຊາມ ແລະ ຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນ(ຖ້າຫາກເນື້ອຄຸ້ນຫຼາຍເກີນໄປ ໃສ່ນໍ້າເພີ່ມ 1 ບ່ວງແກງ)
- ຕັກສ່ວນປະສົມທີ່ກຽມໄວ້ ໃສ່ໃນດອກແຄໃຫ້ຄົບທຸກດອກ
- ຄ້າງໝໍ້ ເພື່ອນຳດອກແຄໄປໜຶ້ງ (ໃຊ້ເວລາປະມານ 15-20 ນາທີ)
- ປິດໄຟ ຕັກອອກໃສ່ຖ້ວຍພ້ອມຮັບປະທານ
ຄຳແນະນຳ
ໃສ່ເສັ້ນລ້ອນ ແລະ ເຫັດ ເປັນສ່ວນປະສົມເພີ່ມເຕີມຖ້າຕ້ອງການ