ແກງປາຄໍ່ໃສ່ຜັກຕິ້ວ
ແກງປາຄໍ່ໃສ່ຜັກຕິ້ວ ພືດຜັກພື້ນບ້ານ
ເຮືອນຄົວລາວ
phakhaolao.la
ສ່ວນປະກອບ:
- ປາຄໍ່
- ຜັກຕິ້ວ ຫລື ດອກຜັກຕິ້ວ
- ຫົວສີໄຄ
- ໝາກເຜັດດິບ
- ຫອມບົວແດງ
- ຫອມບົວໃບ
- ປາແດກ ຫຼື ເກືອ
ວິທີປຸງແຕ່ງ:
ຕົ້ມນໍ້າໃຫ້ຟົດ ໃສ່ ຫົວສີໄຄ, ຫອມບົວແຫ້ງ, ໝາກເຜັດດິບ ລົງໄປກ່ອນ, ຫລັງຈາກນັ້ນຈື່ງໃສ່ປາລົງໄປ ຕົ້ມໄປປະມານ 30 ຫາ 45 ນາທີ ເຫັນວ່າປາສຸກດີແລ້ວ ກໍ່ປຸງລົດຊາດຕາມໃຈມັກ ແລ້ວຕາມດ້ວຍຜັກຕິ້ວ ແລະ ຫອມບົວໃບ.