ເຂົ້າໜົມບ້າບິ່ນ
ວິທີເຮັດເຂົ້າໜົມບ້າບິ່ນ ຈາກຫຼວງພະບາງ ຫອມ, ຫວານ ມັນອ່ອນໆ
ເຮືອນຄົວລາວ
phakhaolao.la
ສ່ວນປະກອບ
- ເຂົ້າຈ້າວ
- ເຂົ້າໜຽວ
- ໝາກພ້າວກະຈາຂູດ
- ນໍ້າຕານ
- ເກືອ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
- ມ່າເຂົ້າໜຽວໄວ້ແລ້ວນຳໄປໂມ້ (ບົດໃຫ້ລະອຽດ ເປັນແປ້ງ), ແລະ ກໍໂມ້ເຂົ້າຈ້າວເຊັ່ນດຽວກັນ
- ນຳແປ້ງເຂົ້າໜຽວ, ແປ້ງເຂົ້າຈ້າວ, ໝາກພ້າວ, ເກືອ, ແລະ ນໍ້າຕານມາປະສົມເຂົ້າກັນ
- ຫຼັງຈາກນັ້ນເທນໍ້າມັນໃສ່ໝໍ້ໃຫ້ຮ້ອນພໍປະມານ ແລ້ວກໍໃສ່ແປ້ງທີ່ກຽວໄວ້ລົງໄປ ປິດຝາອົບໄວ້
- ຟື້ນດ້ານ ເມື່ອແປ້ງອີກດ້ານສຸກແລ້ວ
- ຫຼັງຈາກທີ່ສຸກແລ້ວ ກໍນຳມາພັກໄວ້ໃຫ້ສະເດັດນໍ້າມັນ ແລ້ວກໍຮັບປະທານໄດ້
ແນະນຳ
- ຕາມວິທີພື້ນເມືອງແລ້ວ ຈະໃຊ້ເປືອກໝາກພ້າວເປັນເຊື້ອໄຟເນື່ອງຈາກຈະເຮັດໃຫ້ລະດັບຄວາມຮ້ອນຢູ່ໃນຂັ້ນພໍດີ ບໍຮ້ອນ ຫຼື ເຢັນເກີນໄປ ດັ່ງນັ້ນຈຶ່ງເຮັດໃຫ້ແປ້ງມີຄວາມນຸ່ມ ແລະ ຟູ
- ສາມາດເຮັດຮັບປະທານເອງໄດ້ ຫຼື ຖ້າຕ້ອງການສຳພາດກັບລົດຊາດແບບດັ້ງເດີມກໍສາມາດມາຊິມ ແລະ ທ່ຽວຊົມໄດ້ ທີ່ນະຄອນຫຼວງພະບາງ