ກ້ອຍໄຂ່ມົດສົ້ມ
ກ້ອຍໄຂ່ມົດສົ້ມເປັນໜຶ່ງໃນສຸດຍອດອາຫານພື້ນບ້ານຂອງລາວ ຈະຫາຮັບປະທານໄດ້ງ່າຍ ສະເພາະແຕ່ລະດູແລ້ງເທົ່ານັ້ນ ບໍ່ຄວນພາດ
ເຮືອນຄົວລາວ
www.dek-d.com
ສ່ວນປະສົມ
- ໄຂ່ມົດສົ້ມ 2 ຖ້ວຍນ້ອຍ
- ໝາກນາວ 1 ໜ່ວຍ
- ນ້ຳປາ 1 ບ່ວງແກງ
- ໝາກເຜັດປົ່ນ 1 ບ່ວງແກງ
- ໝາກເຜັດດິບ 4 ໜ່ວຍ (ຊອຍ)
- ເຂົ້າຂົ້ວ 2-3 ບ່ວງແກງ
- ຫອມບົ່ວຊອຍ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ
- ຫອມເປຊອຍ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ
- ຫອມລາບ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ
- ຫົວຜັກບົ່ວຊອຍ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
- ນຳໄຂ່ມົດ ໄປໜຶ້ງ ຫຼື ຕົ້ມ (ສາມາດນຳໄປຮັບປະທານໄດ້ ໂດຍບໍ່ຜ່ານການໜຶ້ງ ຫຼື ຕົ້ມ)
- ໃສ່ໄຂ່ມົດ, ໝາກເຜັດດິບ, ຫົວຜັກບົ່ວ, ຫອມບົ່ວໃບ, ຫອມເປ, ຫອມລາບລົງໃນຊາມ
- ປຸງລົດດ້ວຍນ້ຳປາ, ເຂົ້າຂົ້ວ, ໝາກນາວ ແລະໝາກເຜັດປົ່ນ
- ຄົນສ່ວນປະສົມທຸກຢ່າງໃຫ້ເຂົ້າກັນ, ຊິມ ແລະ ເພີ່ມລົດຊາດຕາມຕ້ອງການ
ເພື່ອຄວາມແຕກຕ່າງ
- ຈະໜຶ້ງ ຫຼື ລວກ ໄຂ່ມົດກ່ອນກໍ່ໄດ້ ຕາມຕ້ອງການ
- ປຸງລົດຊາດໃຫ້ເຜັດ ແລະ ສົ້ມໜ້ອຍໜຶ່ງ ຈະຊ່ວຍເພີ່ມລົດຊາດໃຫ້ແຊບຫຼາຍຂຶ້ນ