ເຫັດຊະນີດນີ້ 100 ກກ, ມີ ໂປຣຕີນ 17.0 ກ, ໄຂມັນ 0.5 ກ, ແຄລຊຽມ 90 ມກ, ທາດເຫຼັກ 280 ມກ ແລະ 640 ມກ, (Mongkontanawat, 2557). ເນື່ອງຈາກເຫັດນີ້ມີສານອາຫານສູງທີ່ພົບໃນເຫັດຈື່ງຫາຍເປັນສ່ວນປະສົມ ໃນອາຫານອາຊີ ມາຍາວນານແລ້ວ. ໄດ້ມີການສຶກສາຢ່າງກວ້າງຂວາງ, ເຫັດບີ້ເຊີ່ງຍັງເປັນເຫັດພື້ນບ້ານທີ່ປະກອບດ້ວຍສານອາຫານ ອັນອຸດົມສົມບູນ ແລະ ມີປະສິດທີພາບທາງຢາເຊັ່ນ: ທາດ β-glucan. Schizophyllan, a β-glucan ເຊີ່ງປະກອບໃນຢາ.

ການປະກອບສ່ວນ