ເຂົ້າໜົມປ່ານ
ເຂົ້າໜົມປ່ານຂອງຝາກຕິດມືຈາກທ່າແຂກ
ເຮືອນຄົວລາວ
dulichhatinh.com.vn
ສ່ວນປະສົມ
- ໃບປ່ານແກ່
- ໝາກພ້າວກະຈາຂູດມຸ່ນ 500 g
- ຖົ່ວຂຽວ 300 g
- ເກືອ 1 ບ່ວງຊາ
- ນ້ຳຕານ 125 g
- ແປ້ງເຂົ້າໜຽວ 500 g
- ໃບຕອງແຫ້ງ ຂະໜາດເຈ້ຍ A4 20 ໃບ
- ໃບຕອງຂຽວ ຂະໜາດເຈ້ຍ A4 50-60 ໃບ
ວິທີກຽມໄສ້ເຂົ້າໜົມປ່ານ
- ມ່າຖົ່ວຂຽວປະໄວ້ 30 ນາທີ
- ນຳມາໜຶ້ງ 15-20 ນາທີ, ປະໄວ້ໃຫ້ເຢັນ
- ນຳຖົ່ວຂຽວມາຕຳ
- ປະສົມຖົ່ວຂຽວ, ໝາກພ້າວຂູດ, ເກືອ ແລະ ນໍ້າຕານເຂົ້າກັນ
- ນຳມາປັ້ນເປັນຮູບມົນກົມຂະໜາດນ້ອຍກວ່າ ກ້ອນແປ້ງໜ້ອຍໜຶ່ງ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
- ນຳໃບປ່ານມາຕາກແດດໃຫ້ແຫ້ງ 2-3 ມື້
- ນຳໄປປ່ານຕາກແຫ້ງມາຕົ້ມນ້ຳໃຫ້ເປື່ອຍ ແລ້ວນຳໄປຕຳ ກ່ອນທີ່ຈະປະສົມກັບແປ້ງເຂົ້າໜຽວ ແລ້ວຕຳໃຫ້ເຂົ້າກັນອີກເທື່ອໜຶ່ງ
- ນຳມາປັ້ນເປັນຮູບມົນກົມ ຂະໜາດນ້ອຍໃຫ່ຍຕາມຕ້ອງການ
- ນຳກ້ອນແປ້ງມາຜື ເປັນປ່ຽງ ແລ້ວໃສ່ໄສ້ຖົ່ວຂຽວທີ່ກຽມໄວ້
ວິທີການຫໍ່
- ຫໍ່ດ້ວຍໃບຕ້ອງແຫ້ງສຳລັບຊັ້ນທີ່ໜຶ່ງ
- ຫໍ່ດ້ວຍໃບຕອງຂຽວ 3-5 ໃບສຳລັບຊັ້ນທີ່ 2
- ມັດດ້ວຍເສັ້ນໄມ້ຕອກ
ວິທີການໜຶ້ງ
- ນຳໄປໜຶ້ງ 3-4 ຊົ່ວໂມງ ຫຼື ຈົນກ່ວາຈະສຸກ
- ແກະໃສ່ຖ້ວຍພ້ອມຮັບປະທານ
ເພີ່ມເຕີມ
- ເຂົ້າໜົມປ່ານມີວິທີການຫໍ່ຂ້ອນຂ້າງໜາ ແລະ ສັບຊ້ອນ
- ໃບຕອງແຫ້ງຕ້ອງເອົາໃບທີ່ແຫ້ງຈາກຕົ້ນເທົ່ານັ້ນ ເພາະໃບຕອງຕາກແຫ້ງຈະມີເຊື້ອລາ
- ໃຊ້ໃບປ່ານແກ່