APA 6th ed. ໝາກແໜ່ງຂຽວ / Green Fruits Cardamom. (2021, October 15). Retrieved from https://www.phakhaolao.la/kb/0000062
MLA 8th ed. ໝາກແໜ່ງຂຽວ / Green Fruits Cardamom. Pha Khao Lao, 15 October 2021, https://www.phakhaolao.la/kb/0000062.
Chicago 17th ed. Pha Khao Lao. 2021. "ໝາກແໜ່ງຂຽວ / Green Fruits Cardamom." Published October 15, 2021. https://www.phakhaolao.la/kb/0000062.
ໝາກແໜ່ງຈະເກັບເອົາມາຈາກເຫງົ້າໃນຊ່ວງ 15–25 ວັນ ຂອງເດືອນກໍລະກົດ–ເດືອນສີງຫາ. ໃນການເກັບໝາກນັ້ນປະຊາຊົນຈະກວດເບີ່ງໝາກກ່ອນ ໂດຍການເກາະເປືອກອອກເບີ່ງ ຖ້າເຫັນໝາກເປັນສີແດງເຂັ້ມ, ແກ່ນເປັນສີນໍ້າຕານ ຫຼື ສີມ່ວງເຂັ້ມ ສະແດງວ່າສຸກແລ້ວສາມາດເກັບກູ້ໄດ້. ຊາວບ້ານຈະສ້າງເຕົາອົບດ້ວຍແຕ່ເອງໂດຍການນໍາໄຟ ຫຼື ຖ່ານ ເພື່ອອົບໂດຍຄວາມຮ້ອນປະມານພໍໃຊ້ຝີງມືໄດ້. ໝາກແໜ່ງສົດ 15 ກິໂລ, ຈະໄດ້ 3 ກິໂລແຫ້ງ. ການເກັບຮັກສາຕ້ອງເກັບໄວ້ໃນໂອ່ງແກ້ວ ໃນຫ້ອງທີ່ມີລົມລ່ວງດີ, ໝາກແໜ່ງແຫ້ງດີສາມາດເກັບໄວ້ໄດ້ດົນ ແລະ ບໍ່ຕົກໂໝກ. ແຕ່ບາງທ້ອງຖີ່ນກໍ່ຍັງອາໄສຕາກແຫ້ງດ້ວຍແສງແດດ, ແຕ່ໃຊ້ເວລາດົນກວ່າອົບໃນເຕົາ.