APA 6th ed. ປາປາກ / Silver Barb. (2019, June 24). Retrieved from https://www.phakhaolao.la/index.php/kb/0000560
MLA 8th ed. ປາປາກ / Silver Barb. Pha Khao Lao, 24 June 2019, https://www.phakhaolao.la/index.php/kb/0000560.
Chicago 17th ed. Pha Khao Lao. 2019. "ປາປາກ / Silver Barb." Published June 24, 2019. https://www.phakhaolao.la/index.php/kb/0000560.
ພະຍາດ ແລະ ການປ້ອງກັນຮັກສາ
ປາປາກມີການຕອບສະໜອງຕໍ່ການປ່ຽນແປງຂອງສະພາບແວດລ້ອມໄດ້ຄ່ອນຂ້າງໄວ ເຊັ່ນການປ່ຽນອຸຫະພູມໃນຮອບວັນ ປະລິມານອອກຊີເຈນທີ່ລະລາຍໃນນ້ຳ ຄວາມເປັນກົດເປັນດ່າງຂອງນ້ຳ ຕະຫຼອດຈົນສານພິດຕ່າງໆ ທີ່ມາກະທົບ ດັ່ງນັ້ນການຈັດການດ້ານຄຸນນະພາບນ້ຳທີ່ໃຊ້ລ້ຽງມີຄວາມຈຳເປັນເພາະເປັນການປ້ອງກັນການເກີດພະຍາດໄວ້ລ່ວງໜ້າ. ສາເຫດທີ່ເຮັດໃຫ້ເກີດພະຍາດແມ່ນນຳລູກປາຕິດພະຍາດ, ພະຍາດມາລ້ຽງໂດຍບໍ່ໄດ້ກຳຈັດພະຍາດກ່ອນ, ລ້ຽງປາໜາແໜ້ນເກີດໄປ, ໃຫ້ອາຫານຫຼາຍເກີນໄປ, ນ້ຳມີຄຸນນະພາບຕໍ່າ, ຄຸນນະພາບອາຫານຕໍ່າ ແລະ ບໍ່ສົດ.