5 ສະໝຸນໄພຊ່ວຍບັນເທົາເພາະລຳໄສ້ອັກເສບ
![www.phakhaolao.la](/sites/default/files/public/styles/news_feature_image/public/stories/feature_images/5%20%E0%BA%AA%E0%BA%B0%E0%BB%9D%E0%BA%B8%E0%BA%99%E0%BB%84%E0%BA%9E%E0%BA%AE%E0%BA%B1%E0%BA%81%E0%BA%AA%E0%BA%B2%E0%BA%81%E0%BA%B0%E0%BB%80%E0%BA%9E%E0%BA%B2%E0%BA%B0%E0%BA%AD%E0%BA%B1%E0%BA%81%E0%BB%80%E0%BA%AA%E0%BA%9A%E0%BA%87-Recovered-Recovered-Recovered.jpg?itok=mjnX7kjC)
ອາການກ່ຽວກັບກະເພາະລຳໄສ້ເຊື່ອວ່າຫຼາຍຄົນອາດຈະພົບ ແລະ ຮັບຮູ້ບັນຫານີ້, ເຊິ່ງເກີດມາຈາກຫຼາຍສາເຫດ ເຊັ່ນ: ການກິນອາຫານທີ່ບໍ່ຖືກເວລາ, ກິນອາຫານທີ່ມີລົດຊາດຈັດເກີນໄປ, ລວມໄປເຖິງການດື່ມແອວກໍຮໍ ເປັນຕົ້ນ. ສະນັ້ນມື້ນີ້ພວກເຮົາຈຶ່ງນຳເອົາວິທີຮັກສາອາການເຈັບກະເພາະອັກເສບດວຍພືດສະໝຸນໄພພື້ນບ້ານມາຝາກກັນ.
ເປັນໝາກໄມ້ທີ່ສາມາດຮັກສາພະຍາດພະຍາດກະເພາະໄດ້ ພຽງແຕ່ນຳເອົາກ້ວຍນໍ້າທີ່ຍັງດິບມາຝານ ແລ້ວນຳໄປຕາກແດດໃຫ້ແຫ້ງ, ຈາກນັ້ນນຳມາບົດໃຫ້ລະອຽດ ແລ້ວນຳມາປະສົມກັບນ້ຳ ແລະ ນ້ຳເຜິ້ງດື່ມ ຫຼື ຈະນຳກ້ວຍທີ່ບົດມາປະສົມກັບອາຫານກໍໄດ້, ໂດຍຮັບປະທານກ່ອນກິນເຂົ້າ ແລະ ກ່ອນນອນ, ຈະສາມາດປ້ອງກັນ ແລະ ຮັກສາບາດແຜທີ່ເກີດໃນກະເພາະອາຫານໄດ້ເປັນຢ່າງດີ. ເພາະກ້ວຍນ້ຳດິບຈະມີສານທີ່ສາມາດກະຕຸ້ນຈຸລັງໃນກະເພາະໃຫ້ປ່ອຍສານ ລິວຊິນ ອອກມາເພື່ອເຮັດໜ້າທີ່ເຄືອບກະເພາະອາຫານໄວ້ນັນເອງ.
![https://www.creativeecon.asia/%E0%B8%81%E0%B8%A5%E0%B9%89%E0%B8%A7%E0%B8%A2-%E0%B8%A1%E0%B8%B0%E0%B8%9E%E0%B8%A3%E0%B9%89%E0%B8%B2%E0%B8%A7-%E0%B8%9B%E0%B8%A5%E0%B8%B9%E0%B8%81%E0%B8%AD%E0%B8%A2%E0%B9%88%E0%B8%B2/%E0%B8%81%E0%B8%A5%E0%B9%89%E0%B8%A7%E0%B8%A2%E0%B8%99%E0%B9%89%E0%B8%B3%E0%B8%A7%E0%B9%89%E0%B8%B2/](/sites/default/files/public/inline-images/%E0%BA%81%E0%BB%89%E0%BA%A7%E0%BA%8D%E0%BA%99%E0%BB%89%E0%BA%B3%E0%BA%A7%E0%BB%89%E0%BA%B244.jpg)
ໃນສະໝຸນໄພຂີ້ໝີ້ນຈະມີສານ ເຄີຄິວມີນອຍ ທີ່ເປັນຕົວປ້ອງກັນການເກີດບາດແຜໃນກະເພາະອາຫານ ແລະ ຊ່ວຍຫຼຸດຜ່ອນການອັກເສບ, ທັງເປັນຕົວຊ່ວຍກະຕຸ້ຍການຂັບຖ່າຍນ້ຳໄດ້ດີ ແລະ ເຮັດໃຫ້ລະບົບການຍ່ອຍອາຫານດີຂຶ້ນ, ນອກຈາກນີ້ສານດັ່ງກ່າວຍັງຊ່ວຍກະຕຸນໃຫ້ຮ່າງກາຍປ່ອຍສານເຄືອບກະເພາະອາຫານຈຶ່ງສາມາດຮັກສາບາດແຜໄດ້ດີໃນກະເພາະອາຫານ. ວິທີນຳໃຊ້ແມ່ນພຽງນຳເອົາຫົວຂີ້ໝີ້ນມາລ້າງໃຫ້ສະອາດໂດຍບໍຕ້ອງເອົາເປືອກອອກ ແລ້ວນຳມາຊອຍເປັນຕ່ອນບາງໆ, ຫຼັງຈາກນັ້ນນຳໄປຕາກແດດ 1-2 ວັນ ແລ້ວນຳມາບົດໃຫ້ລະອຽດ ແລະ ນຳມາປະສົມກັບນ້ຳເຜິ້ງໃຫ້ເປັນກ້ອນແລ້ວຮັບປະທານຫຼັງທານອາຫານ ແລະ ກ່ອນນອນ.
![https://www.sentangsedtee.com/health-beauty/article_136375](/sites/default/files/public/inline-images/%E0%BA%82%E0%BA%B5%E0%BB%89%E0%BB%9D%E0%BA%B5%E0%BB%89%E0%BA%99.jpeg)
ເປັນສະໝຸນໄພອີກຊະນິດໜຶ່ງທີ່ມີສັບພະຄຸນໃນການຮັກສາພະຍາດກະເພາະອາຫານ, ຊ່ວຍໃນການຮັກສາບາດແຜ ແລະ ລ້າງພິດໃນກະເພາະອາຫານ. ວິທີນຳໃຊ້ແມ່ນພຽງແຕ່ນຳໃບທີ່ຍັງສົດໃໝ່ແລ້ວລ້າງນ້ຳໃຫ້ສະອາດ, ຫຼັງຈາກນັ້ນປອກເປືອກອອກແລ້ວນຳມາລ້າງດ້ວຍນ້ຳສະອາດອີກຄັ້ງ ຈາກນັ້ນຊອຍເປັນຕ່ອນນປະມານ 3 ນິ້ວ ນຳມາກິນກ່ອນອາຫານເຊົ້າ ແລະ ອາຫານແລງ.
![http://www.siamdara.com/variety/health/1059066](/sites/default/files/public/inline-images/%E0%BA%AB%E0%BA%A7%E0%BB%89%E0%BA%B2%E0%BA%99%E0%BA%AB%E0%BA%B2%E0%BA%87%E0%BB%81%E0%BA%82%E0%BB%8922.jpg)
ມີສັບພະຄຸນໃນການຮັກສາພະຍາດໂລກກະເພາະອາຫານເຊັ່ນກັນ ເນື່ອງຈາກໃນໝາກກະຈຽບມີສານ ແພັດຕິນ ທີ່ມີຄຸນສົມບັດໃນການຊ່ວຍເຄືອບບາດແຜໃນລຳໄສ້ ແລະ ກະເພາະອາຫານ. ວິທີນຳໃຊ້ແມ່ນພຽງນຳໝາກກະຈຽບມາລວກເພື່ອຮັບປະທານເປັນປະຈຳຕໍ່ເນື່ອງກັນຢ່າງໜ້ອຍ 15 ວັນ ບາດແຜໃນກະເພາະຈະຄ່ອຍດີຂຶ້ນ.
![https://www.xn--12cg3cq6bmlr1hc3fujdh.com/901](/sites/default/files/public/inline-images/%E0%BA%81%E0%BA%B0%E0%BA%88%E0%BA%BD%E0%BA%9A222.jpg)
ເປັນສະໝຸນໄພຊະນິດໜຶ່ງທີ່ເຕັມໄປດ້ວຍສັບພະຄຸນ ເປັນຕົ້ນແມ່ລູກອ່ອນຮັບປະທານຈະຊ່ວຍກະຕຸ້ນນ້ຳນົມໄດ້ດີ, ນອກນັ້ນຍັງມີຄຸນສົມບັດໃນການຮັກສາພະຍາດໂລກກະເພາະອາຫານ ໂດຍສະເພາະສາເຫດເກີດຈາກການດື່ມແອວກໍຮໍ. ວິທີໃຊ້ແມ່ນນຳຫົວປີມາເຜົາແລ້ວບີບເອົານ້ຳເພື່ອນຳມາມາດື່ມເຄິ່ງຈອກ/ມື້ ຢ່າງຕໍ່ເນື່ອງ 3 ວັນອາການກໍຈະດີຂຶ້ນ.
![https://dcg.wu.ac.th/2018/08/28/7-ประโยชน์ของหัวปลี-เทรน/](/sites/default/files/public/inline-images/%E0%BA%9B%E0%BA%B52222.jpg)