ໃນລາວເປັນເຫັດທີ່ເກັບກູ້ຕາມທຳມະຊາດ, ແຕ່ໃນ ຈີນ, ໄທ ແລະ ຫວຽດນາມ ປູກເປັນສີນຄ້າທາງການກະສິກຳ ແລະ ມີລາຄາດີ. ແຕ່ໃນລາວບາງເຂດໄດ້ມີການຳໃຊ້ພູມປັນຍາທ້ອງໂດຍການເລືອກເອົາດອກແກ່ 1 ດອກ ເອົາປະສົມກັບນ້ຳ 20 ລິດ ແລ້ວເອົານໍ້າໄປຫົດບໍລິເວນບ່ອນທີ່ເຄີຍອອກເຫັດຊະນິດນີ້ ເພື່ອເພີ່ມຈຳນວນດອກເຫັດ.

ການປະກອບສ່ວນ