ການຕະຫຼາດ:
•  ມີຕະຫລາດຫລາຍແຫ່ງທີ່ຂາຍໝາກກ້ຽງນໍ້າບາກ.
•  ໝາກກ້ຽງ ແມ່ນມີຂາຍຢູ່ໃນຕະຫລາດ 35 ແຫ່ງພາຍໃນທົ່ວແຂວງ ແລະ ມີພໍ່ຄ້າຈາກທາງນອກມາເກັບຊື້ 20 ຄົນ.
•  ຊາວກະສິກອນ ໄດ້ຂາຍຍົກເປັນຕົ້ນຕໍ ແລະ ຍັງມີຈຸດຂາຍອີກ 3 ຈຸດຢູ່ຕາມແຄມທາງຫລວງ, ການຂາຍຍົກໂດຍກົງຈາກສວນ ແລະ ຂາຍຢູ່ຕະຫລາດທ້ອງຖິ່ນ ເປັນຍຸດທະສາດການຂາຍທີ່ສໍາຄັນ ທີ່ຊາວກະສິກອນໄດ້ປະຕິບັດຢູ່.
•  ຍຸດທະສາດການຕະຫລາດ ແມ່ນຕ້ອງໄດ້ເພີ້ມການເອົາໃຈໃສ່ ກ່ຽວກັບ ການຜະລິດອິນຊີ, ຄຸນນະພາບ ແລະ ການຫຸ້ມຫໍ່.
•  ລາຄາຂາຍຍົກໝາກກ້ຽງນໍ້າບາກຢູ່ສວນ ໃນໄລຍະ 5 ປີທີ່ຜ່ານມາ ແມ່ນ 1,500-2,000 ກີບ ຕໍ່ ໜຶ່ງກິໂລ, ສ່ວນລາຄາຂາຍຍ່ອຍແມ່ນ 3,000-4,000 ກີບ ຕໍ່ ໜຶ່ງກິໂລ.

ໂອກາດ:
•  ປັບປຸງຄຸນນະພາບ ແລະ ການຜະລິດໝາກກ້ຽງ ໂດຍວິິທີການປັບປຸງການຄຸ້ມຄອງທັງໝົດ, ການຕັດແຕ່ງກິ່ງງ່າຕົ້ນໝາກກ້ຽງໃນແຕ່ລະປີ.
•  ຍົກລະດັບການນໍາໃຊ້ນໍ້າຊົນລະປະທານ ແລະ ການໃສ່ຝຸ່ນຕ່າງໆ.
•  ຕັດຕົ້ນທີ່ເປັນພະຍາດອອກ ປູກຕົ້ນທີ່ມີຄຸນນະພາບສູງໃສ່ແທນ.
•  ປູກໝາກກ້ຽງແນວພັນອື່ນໃສ່ນໍາຕື່ມ.

Contribute