APA 6th ed. ໝາກກ້ຽງນ້ຳບາກ / Nam Bak Orange. (2020, March 13). Retrieved from https://www.phakhaolao.la/index.php/kb/0000515
MLA 8th ed. ໝາກກ້ຽງນ້ຳບາກ / Nam Bak Orange. Pha Khao Lao, 13 March 2020, https://www.phakhaolao.la/index.php/kb/0000515.
Chicago 17th ed. Pha Khao Lao. 2020. "ໝາກກ້ຽງນ້ຳບາກ / Nam Bak Orange." Published March 13, 2020. https://www.phakhaolao.la/index.php/kb/0000515.
ການຕະຫຼາດ:
• ມີຕະຫລາດຫລາຍແຫ່ງທີ່ຂາຍໝາກກ້ຽງນໍ້າບາກ.
• ໝາກກ້ຽງ ແມ່ນມີຂາຍຢູ່ໃນຕະຫລາດ 35 ແຫ່ງພາຍໃນທົ່ວແຂວງ ແລະ ມີພໍ່ຄ້າຈາກທາງນອກມາເກັບຊື້ 20 ຄົນ.
• ຊາວກະສິກອນ ໄດ້ຂາຍຍົກເປັນຕົ້ນຕໍ ແລະ ຍັງມີຈຸດຂາຍອີກ 3 ຈຸດຢູ່ຕາມແຄມທາງຫລວງ, ການຂາຍຍົກໂດຍກົງຈາກສວນ ແລະ ຂາຍຢູ່ຕະຫລາດທ້ອງຖິ່ນ ເປັນຍຸດທະສາດການຂາຍທີ່ສໍາຄັນ ທີ່ຊາວກະສິກອນໄດ້ປະຕິບັດຢູ່.
• ຍຸດທະສາດການຕະຫລາດ ແມ່ນຕ້ອງໄດ້ເພີ້ມການເອົາໃຈໃສ່ ກ່ຽວກັບ ການຜະລິດອິນຊີ, ຄຸນນະພາບ ແລະ ການຫຸ້ມຫໍ່.
• ລາຄາຂາຍຍົກໝາກກ້ຽງນໍ້າບາກຢູ່ສວນ ໃນໄລຍະ 5 ປີທີ່ຜ່ານມາ ແມ່ນ 1,500-2,000 ກີບ ຕໍ່ ໜຶ່ງກິໂລ, ສ່ວນລາຄາຂາຍຍ່ອຍແມ່ນ 3,000-4,000 ກີບ ຕໍ່ ໜຶ່ງກິໂລ.
ໂອກາດ:
• ປັບປຸງຄຸນນະພາບ ແລະ ການຜະລິດໝາກກ້ຽງ ໂດຍວິິທີການປັບປຸງການຄຸ້ມຄອງທັງໝົດ, ການຕັດແຕ່ງກິ່ງງ່າຕົ້ນໝາກກ້ຽງໃນແຕ່ລະປີ.
• ຍົກລະດັບການນໍາໃຊ້ນໍ້າຊົນລະປະທານ ແລະ ການໃສ່ຝຸ່ນຕ່າງໆ.
• ຕັດຕົ້ນທີ່ເປັນພະຍາດອອກ ປູກຕົ້ນທີ່ມີຄຸນນະພາບສູງໃສ່ແທນ.
• ປູກໝາກກ້ຽງແນວພັນອື່ນໃສ່ນໍາຕື່ມ.