ແໜມໝາກອຶ
ແໜມໝາກອຶ ຊ່ວຍເພີ່ມເສັ້ນໄຍອາຫານ
ເຮືອນຄົວລາວ
phakhaolao.la
ສ່ວນປະສົມ
- ເຂົ້າ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ
- ໝາກອຶ ທີ່ຕັດເປັນກ້ອນ 4 ຫຼ່ຽມ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ
- ໄຂ່ 1 ໜ່ວຍ
- ເກືອ 1 ຫຍິບ
- ພິກໄທດຳ ເພື່ອປຸງລົດຊາດ
- ນ້ຳມັນສຳລັບທອດ
- ຫອມບົ່ວ 3 ຕົ້ນ
- ໝາກນາວ
- ຫອມປ້ອມ 1 ກຳມື
- ຫອມລາບ 2-3 ກ້ານ
- ສຳຫຼັດ 1 ຫົວ
- ຖົ່ວດິນທີ່ຕຳແລ້ວ 1 ກຳມື
ວິທີປຸງແຕ່ງ
- ຫຸງເຂົ້າ ແລະ ຕົ້ມໝາກອຶປະໄວ້
- ລ້າງຜັກໃຫ້ສະອາດ ແລເວນຳມາຊອຍ
- ຕຳຖົ່ວດິນໃຫ້ມຸ່ນລະອຽດ
- ຫຼັງຈາກທີ່ຫຸງເຂົ້າ ແລະ ຕົ້ມໝາກອຶ ຈົນສຸກແລ້ວ ໃຫ້ນຳມາປະສົມເຂົ້າກັນ ໃສ່ເກືອ ແລະ ໄຂ່
- ປັ້ນເຂົ້າໃຫ້ເປັນກ້ອນ ແລ້ວນຳໄປທອດ
- ປະໄວ້ໃຫ້ເຢັນ ແລເວນຳມາຊາວໃຫ້ມຸ່ນ ໃສ່ຖົ່ວດິນ ໝາກນາວ ແລະ ຕົ້ນຫອມ
- ຈັດໃສ່ຈານພ້ອມຮັບປະທານ
ສູດອາຫານ ໂພຊະນາການ