ລາບໝາກຈອງ
ລາບໝາກຈອງ ອາຫານຈາກພາກໃຕ້ຂອງລາວ ເປັນຈານອາຫານພິເສດໜ້າຮັບປະທານ ເພາະທີ່ເຕັມໄປດ້ວຍພືດຜັກພື້ນເມືອງໃນລາວບໍ່ວ່າຈະເປັນໝາກແຄ້ງ, ໝາກເຂືອ ແລະ ຜັກສະໝຸນໄພ
ເຮືອນຄົວລາວ
phakhaolao.la
ສ່ວນປະສົມ
- ປານິນ 0,5 ໂລ
- ໝາກຈອງ 30 ໜ່ວຍ
- ປາແດກ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ
- ໝາກເຂືອ 3 ໜ່ວຍ
- ຫົວຫອຍ 2 g
- ໝາກແຄ້ງ 2 ພວງ
- ຖົ່ວຍາວ 3 ໜ່ວຍ
- ຫອມບົ່ວ 4 ຕົ້ນ
- ຫອມປ້ອມ 4 ຕົ້ນ
- ຫອມລາບ ຕາມຄວາມມັກ
- ຫົວສີໃຄ ຕາມຄວາມເໝາະສົມ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
- ກ່ອນອື່ນໝົດ ນໍາເອົາໝາກຈອງໄປແຊ່ນໍ້າປະໄວ້ ປະມານ 30-45 ນາທີ
- ຫຼັງຈາກນັ້ນຕັ້ງໝໍ້ຂື້ນແລ້ວທຸບຫົວສີໃຄລົງໃສ່ໝໍ້
- ຈາກນັ້ນໃນຂະນະທີ່ລໍຖ້າໃຫ້ໝໍ້ເດືອດ ແມ່ນຄົວປາແລ້ວຫັ່ນປາເພື່ອໃຫ້ປາສຸກດີແລະໄວ ຈາກນັ້ນກໍເອົາປາໄປລົງໝໍ້ຕົ້ມປະໄວ້
- ຫຼັງຈາກນັ້ນກໍມາກຽມຊອຍໝາກຖົ່ວ ໝາກເຂືອ ຫອມປ້ອມ ຫອມບົ່ວ ໝາກເຜັດດິບ ຫົວຫອຍກຽມໄວ້ ຈາກນັ້ນເອົານໍ້າປາແດກລົງແລ້ວຊີມເບິ່ງຖ້າໄດ້ຕາມລົດແຊບແລ້ວໃຫ້ຕັກປາອອກມາເອົາແຕ່ຊີ້ນຂອງປາ
- ຈາກນັ້ນເກັບເອົາເປືອກແລະແກ່ນໝາກຈອງອອກ ເອົາແຕ່ເນື້ອໝາກຈອງໄປເຮັດລາບ
- ເອົາເນື້ອປາລົງຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັບໝາກຈອງແລ້ວຕື່ມນໍ້າທີ່ຕົ້ມປານັ້ນລົງ1ຖ້ວຍນ້ອຍ ແລ້ວເອົາເຄື່ອງເທດເທລົງໃສ່ຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນອີກຮອບໜຶ່ງ.