ລາບໝາກຈອງ

Andy Souvanhphukdee
ລາບໝາກຈອງ ອາຫານຈາກພາກໃຕ້ຂອງລາວ ເປັນຈານອາຫານພິເສດໜ້າຮັບປະທານ ເພາະທີ່ເຕັມໄປດ້ວຍພືດຜັກພື້ນເມືອງໃນລາວບໍ່ວ່າຈະເປັນໝາກແຄ້ງ, ໝາກເຂືອ ແລະ ຜັກສະໝຸນໄພ
ເຮືອນຄົວລາວ
https://www.google.com/url?sa=i&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiG2qOfhIrmAhVpJaYKHQxTBM8Qjhx6BAgBEAI&url=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FNongnoiRest%2Fposts%2F1152346828123342%2F&psig=AOvVaw0KfxGB1abniY-CpfkiqZqS&ust=1574925099612901
Nongnoi Restaurant

ສ່ວນປະສົມ

  • ປາ 1-2 ໂລ
  • ໝາກຈອງ 2 ກຳມື
  • ນ້ຳ 2 ລິດ
  • ປາແດກ 5 ບ່ວງແກງ
  • ຂ່າ 2 ປ່ຽງ
  • ຫົວສີໄຄ 1 ຫົວ
  • ໃບຂີ້ຫູດ 2 ໃບ
  • ກະທຽມ 5 ກີບ
  • ໝາກເຜັດ (ປະລິມານຕາມຕ້ອງການ)
  • ໝາກຖົ່ວຝັກຍາວ 5-6 ຝັກ
  • ໝາກເຂືອລາວ 3-4 ໜ່ວຍ
  • ໝາກແຄ້ງ 1 ກຳມື
  • ຜັກຫອມປ້ອມຊອຍ 4 ບ່ວງແກງ
  • ຫອມບົ່ວຊອຍ 2 ບ່ວງແກງ
  • ເກືອ

ວິທີປຸງແຕ່ງ

  • ແຊ່ໝາກຈອງໄວ້ ປະມານ 20-30 ນາທີ
  • ລ້າງຫົວສີໄຄ, ຕັດໃບອອກໃຫ້ໝົດ ຕັດເປັນ 3 ທ່ອນ ແລ້ວທຸບ
  • ຄ້າງໝໍ້ຕົ້ມນ້ຳໃຫ້ເດືອດ ໃສ່ຫົວສີໄຄ, ໃບຂີ້ຫູດ, ແລະ ປາ
  • ຈີ່ຫົວຜັກທຽມ ແລະ ໝາກເຜັດໃຫ້ສຸກ ແລ້ວນຳມາຕຳໃສ່ຄົກ
  • ນຳປາທີ່ຕົ້ມສຸກແລ້ວ ມາແຍກກ້າງອອກໃຫ້ໝົດ ເພື່ອນຳຊີ້ນປາມາຕຳ
  • ໃສ່ຊີ້ນປາລົງຄົກ ຕຳໃຫ້ເຂົ້າກັນ, ໃສ່ນ້ຳຕົ້ມປາ ປຸງລົດດ້ວຍເກືອ ເທໃສ່ຖ້ວຍ
  • ຫຼັງຈາກທີ່ແຊ່ໝາກຈອງຈົນບານແລ້ວ ເກັບກາບ ຫຼື ເປືອກ ອອກໃຫ້ໝົດ
  • ໃສ່ໝາກຈອງ ລົງໃນຖ້ວຍທີ່ມີປາ
  • ຊອຍໝາກຖົ່ວ ແລະ ໝາກເຂືອເປັນຕ່ອນນ້ອຍໆ ແລ້ວໃສ່ລົງຄົກ ຕາມດ້ວຍໝາກແຄ້ງ ແລ້ວເຖໃສ່ຖ້ວຍປາ
  • ຄົນສ່ວນປະສົມໃນຖ້ວຍໃຫ້ເຂົ້າກັນ, ຊິມ ແລະ ເພີ່ມລົດຊາດຕາມຕ້ອງການ
  • ໃສ່ຫອມປ້ອມ ແລະ ຫອມບົ່ວ

ສູດອາຫານ ແລະ ວີດີໂອເພີ່ມເຕີມຈາກ May Laos.kitchen

ການປະກອບສ່ວນ