ນ້ຳຫົວສີໄຄ
ດື່ມນ້ຳຫົວສີໄຄ ແກ້ເຈັບທ້ອງ ບຳລຸງທາດ
ເຮືອນຄົວລາວ
phakhaolao. la
ສ່ວນປະສົມ
- ຫົວສີໄຄ 3 ຫົວ
- ນ້ຳ 3 ຈອກກາເຟ
- ນ້ຳຕານ 1-1/2 g
ວິທີປຸງແຕ່ງ
- ນຳຫົວສີໄຄມາຕັດໃບອອກໃຫ້ໝົດ ແລ້ວນຳໄປລ້າງໃຫ້ສະອາດ
- ທຸບຫົວສີໄຄພໍປະມານ ແລ້ວຕັດເປັນຕ່ອນ
- ຕົ້ມນ້ຳໃຫ້ເດືອດ ແລ້ວໃສ່ນ້ຳຕານ ແລະ ຫົວສີໄຄ ທີ່ຕຽມໄວ້, ຕົ້ມປະໄວ້ປະມານ 20 ນາທີ
- ປະໄວ້ໃຫ້ເຢັນ ແລ້ວເທໃສ່ຈອກເພື່ອດື່ມ
ຄຳແນະນຳ
- ບໍ່ຄວນມທຸບຫົວສີໄຄໃຫ້ມຸ່ນຫຼາຍຈົນເກີນໄປ
- ເທໃສ່ແກ້ວ ເກັບໄວ້ໃນຕູ້ເຢັນເພື່ອດື່ມເທື່ອຕໍ່ໄປ ແລ້ວຈະໄດ້ສີຂຽວອ່ອນໆ ແລະ ກິ່ນຫອມ ທີ່ໜ້າສົນໃຈ
- ໃສ່ໃບເຕີຍເພື່ອເພີ່ມກິນຫອມ
ຂໍ້ມູນຈາກ ປື້ມນ້ຳສະມຸນໄພ