ຂົ້ວສາຍບົວ
ສາຍບົວ ນໍາມາກິນ ເປັນຜັກສົດ ຫຼື ນໍາໄປປຸງແຕ່ງເປັນອາຫານ ນອກຈາກນີ້ຍັງສາມາດນໍາໄປເຮັດເຂົ້າໝົມໄດ້
ເຮືອນຄົວລາວ
นายแทน ชวนทําอาหาร
ສ່ວນປະສົມ
- ສາຍບົວ 8-10 ກ້ານ ຍາວ 10 ຊມ
- ຜັກທຽມ 2-3 ກີບ
- ຫົວຜັກບົ່ວ 1 ຫົວ
- ນ້ຳມັນ
- ໝາກເຜັດ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
- ນຳສາຍບົວມາປອກເປືືອກອອກໃຫ້ໝົດ
- ຊອຍສາຍບົວເປັນຕ່ອນ ບາງ ຫຼື ໜາ ຕາມຕ້ອງການ
- ຊອຍໝາກເຜັດ, ກະທຽມ ແລະ ຫົວຜັກບົ່ວ
- ຄ້າງໝໍ້ໃສ່ນ້ຳມັນ, ລໍຖ້າໃຫ້ນ້ຳມັນຮ້ອນແລ້ວໃສ່ກະທຽມ, ຫົວຜັກບົ່ວ
- ກຽວຈົນກ່ວາກະທຽມຈະປ່ຽນສີ ແລ້ວໃສ່ສາຍບົວ ແລະໝາກເຜັດ
- ຂົ້ວຈົນກ່ວາສາຍບົວຈະສຸກ ປະມານ 4-5 ນາທີ
- ຕັກໃສ່ຖ້ວຍພ້ອມຮັບປະທານ
ຄຳແນະນຳ
- ສາມາດໃສ່ຊີ້ນໄກ່, ໝູ ຫຼື ກຸ້ງ ໄດ້ຕາມຕ້ອງການ