APA 6th ed. ຜັກຫວານປ່າ / Melientha. (2020, May 27). Retrieved from https://www.phakhaolao.la/kb/0000019
MLA 8th ed. ຜັກຫວານປ່າ / Melientha. Pha Khao Lao, 27 May 2020, https://www.phakhaolao.la/kb/0000019.
Chicago 17th ed. Pha Khao Lao. 2020. "ຜັກຫວານປ່າ / Melientha." Published May 27, 2020. https://www.phakhaolao.la/kb/0000019.
ການບົວລະບັດຮັກສາ
ເມື່ອປູກໄລຍະທຳອິດຄວນຫົດນໍ້າທຸກໆມື້ເພື່ອໃຫ້ດີນມີຄວາມຊຸ່ມຊື່ນຕະຫຼອດເວລາ, ເມື່ອຜັກຫວານຕັ້ງຕົວໄດ້ແລ້ວຄວນຫົດນໍ້າ 1-3 ຄັ້ງຕໍ່ອາທິດ, ຄວນໃສ່ຝຸ່ນຄອກປີລະ 2 ຄັ້ງ, ຄັ້ງທຳອິດແມ່ນໃສ່ໃນຊ່ວງລະດູຝົນເຊິ່ງເປັນຊ່ວງກ່ອນຜັກຫວານຈະແຕກຍອດ ແລະ ອອກດອກ, ເຊິ່ງເຮັດໃຫ້ຕົ້ນແຂງແຮງໃຫ້ຜະລິດຍອດໄດ້ຍາວໃນລະດູແລ້ງ. ຄັ້ງທີ່ 2 ແມ່ນຫຼັງຈາກການເກັບຍອດແລ້ວ, ເພື່ອບຳລຸງຕົ້ນໃຫ້ສົມບູນສຳຫຼັບລະດູການຕໍ່ໄປ.
ການກຳຈັດວັດຊະພືດ: ວິທີການການເສຍຫຍ້າບໍ່ຄວນກຳຈັດຈົນກ້ຽງເກີນໄປ ເພາະຜັກຫວານອາໄສພືດ ຫືຼ ຫຍ້າບາງຊະນິດເປັນພືດຢູ່ຮ່ວມກັນເພື່ອສ້າງອາຫານ. ການກຳຈັດຫຍ້າຄວນຕັດຫຍ້າດີກວ່າເສຍຫຍ້າໃຫ້ກ້ຽງ. ຕັດຫຍ້າອອກມາຄວນເອົາປົກຄຸມບໍລິເວນຕົ້ນຜັກຫວານ.
ການປ້ອງກັນພະຍາດ ແລະ ແມງໄມ້: ຜັກຫວານປ່າເປັນພືດທີ່ມີພະຍາດ ແລະ ແມງໄມ້ລົບກວນໜ້ອຍ. ແຕ່ສັດຕູທີ່ສຳຄັນແມ່ນຫອຍທາກ, ແມງເຕົ່າທອງ, ໄຮແດງ ແລະ ຂີ້ກະເດືອນຝອຍ. ວິທີການປ້ອງກັນ ແລະ ກຳຈັດ ຄວນໃຊ້ສານສະກັດຈາກທຳມະຊາດ ເຊັ່ນ: ກະເດົາ, ຫົວສາມສິບ, ເພື່ອບໍ່ໃຫ້ສານພິດຕົກຄ້າງໃນຜັກຫວານທີ່ຈະນຳໄປບໍລິໂພກ, ຄວນຕິດຕາມ ແລະ ກວດກາຢູ່ສະເໝີ ເມື່ອເຫັນພະຍາດ ຫຼື ແມງໄມ້ຄວນກຳຈັດທັນທີ.