ຂະໜົມມັນຕົ້ນ
ສ່ວນປະສົມ
• ເນື້ອມັນຕົ້ນ (ຂູດມຸ່ນໆ) 400 ກຣາມ
• ນໍ້າຕານ 200 ກຣາມ
• ນໍ້າໃບເຕີຍ 1 ຖ້ວຍ
• ຕ່ອນໝາກພ້າວກະຈາຂູດ 1 ຖ້ວຍ
• ເກືອເລັກນ້ອຍ
• ຖ້ວຍສໍາຫຼັບໜຶ້ງ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
1. ປະສົມເນື້ອມັນຕົ້ນຂູດກັບນໍ້າຕານ ຄ່ອຍໆຕື່ມນໍ້າໃບເຕີຍລົງໄປຄັ້ນໃຫ້ເຂົ້າກັນຈົນນໍ້າຕານເປື່ອຍ
2. ຕັກສ່ວນປະສົມໃສ່ຖ້ວຍ ແລ້ວເອົາໄປວາງໃສ່ໝໍ້ຊຶງໜຶ້ງ
3. ເອົາໝໍ້ຊຶງທີ່ໃສ່ນໍ້າແລ້ວຄ້າງໃສ່ເຕົາໄຟ ຖ້າໃຫ້ນໍ້າຟົດ ຍົກຊຸດໝໍ້ຊຶງທີ່ມີຖ້ວຍຂະໜົມວາງລົງໄປໜຶ້ງປະມານ 10-15 ນາທີ ຫຼື ຈົນຂະໜົມສຸກ ເອົາອອກມາປະໄວ້ໃຫ້ເຢັນ.
4. ເອົາຕ່ອນໝາກພ້າວກະຈາຂູດໄປໜຶ້ງປະມານ 5 ນາທີ ແລ້ວເອົາອອກມາຄົນໃສ່ເກືອເລັກນ້ອຍ
5. ແກະຂະໜົມອອກຈາກຖ້ວຍ ເອົາໝາກພ້າວກະຈາທີ່ຂູດແລ້ວມາໂຮຍໃສ່ ຈັດໃສ່ຈານ ຮັບປະທານໄດ້ເລີຍ
ຂໍ້ມູນຈາກ SNV Netherlands Development Organisation
ວີດີໂອຈາກ May Laos.kitchen